Priopćenje mještanima Huma na Sutli gornji (Klauže)

Vezano na jučerašnji događaj izrade novog prijelaza plinovoda PE d32 ispod ceste na prilaznoj cesti kod kućnog broja Hum na Sutli 86/1 obavještavamo Vas da građevinske radove izvodi poduzeće ZAGORJE-GRADNJA d.o.o., strojarsko-montažne radove poduzeće MONT-MONTAŽA OPREMA d.o.o. Zagreb, a nadzor nad provođenjem radova provodi Centar za organizaciju građenja d.o.o. Zagreb.

Humplin d.o.o. u ovom slučaju nema nikakvih obaveza vezano uz dinamiku i organizaciju navedenih radova što se odnosi i na završnu sanaciju terena nakon radova, osim poslova iz svoje nadležnosti, a to je kontrola tlačnog ispitivanja cjevovoda, kontrola vanjske nepropusnosti montažnih varova, upozoravanje na tehničko-tehnološke nepravilnosti i omogućavanje nesmetanog rada plinskog distribucijskog sustava, a ako isto nije moguće ponovno uspostavljanje uravnoteženog stanja nakon prekida isporuke plina u cilju provođenja što kvalitetnije usluge prema kupcima.

Temeljem navedenoga Humplin d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne propuste izvođača radova na sanaciji prijelaza plinovoda ispod ceste D-206.